Spring naar content

Kinderopvang Ruiterbosch

Altijd Lente kinderdagverblijf nabij Ruitersbosch

Voor de perfecte kinderopvang in de buurt van de wijk Ruitersbosch, moet je bij Altijd Lente zijn. Altijd Lente is hét kinderdagverblijf in Breda en hier zit jouw kindje op de juiste plek. Bij Altijd Lente vind je passende en betrouwbare opvang in de buurt van Ruitersbosch. Met een persoonlijke aanpak en met alle liefde en zorg groeit en bloeit je kind helemaal op. We hebben locaties aan de Ginnekenweg, Wilhelminastraat en de Parkstraat. Kom snel langs voor een rondleiding in jouw favoriete locatie in de buurt van Ruitersbosch of schrijf je kind in.

Professionele aandacht voor ieder kind

Bij Altijd Lente zorgen we dat alle kinderen lekker in hun vel zitten. Hoe we dat doen? Door professionele aandacht voor ieder uniek kind. We geven ze de kans om zichzelf en de wereld te ontdekken. Bij Altijd Lente vind je:

Verticale opvang

Bij Altijd Lente kiezen we bewust voor verticale opvang. Dat wil zeggen dat we kiezen voor gemengde groepen van verschillende leeftijden. Je kindje komt binnen als jongste en verlaat de groep als oudste. Onze professionele juffen zijn daarin een constante factor, zij blijven altijd bij dezelfde groep.

Broers en zussen

Wij zien elke groep als een gezin. Elk kindje dat bij ons komt, blijft doorgaans vier jaar. In die tijd ontwikkelt je kind zich enorm. De dynamiek binnen de groep stimuleert dat. Net als bij broertjes en zusjes, beïnvloeden de kinderen van verschillende leeftijd elkaar. Er valt veel te ontdekken en je kindje wordt uitgedaagd, wat dan weer goed is voor het zelfvertrouwen van je kind. Dat is toch pure rijkdom?

Goede begeleiding

In een verticale groep hebben de kinderen drie of vier vaste juffen. Dat is niet alleen goed voor een sterke en hechte band tussen kinderen en juffen, maar ook voor de band tussen juffen en ouders. Onze juffen bieden de kinderen goede begeleiding en begrijpen de pedagogiek van een gemengde groep. Door rekening te houden met de verschillende leeftijden bij het speelgoed, maar ook bij de inrichting en de aandacht, ontstaat er een mooie kans voor de kindjes.

Onze visie: persoonlijk, flexibel en laagdrempelig

Persoonlijke aandacht is de basis van ons werk. Dat is ook de reden dat we meer juffen inschakelen dan noodzakelijk. Hierdoor is uitval niet direct een probleem voor jou als ouder. We hebben pedagogisch coaches en beleidsmedewerkers in dienst die onze juffen persoonlijk en als team begeleiden. Altijd Lente observeert je kindje continu aan de hand van een kindvolgsysteem. Minstens één keer per jaar voeren we een oudergesprek en voeren we een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uit. Hoewel onze visie groots is, zijn we een kleine organisatie en zo willen we ook blijven. Heb je een vraag of ben je benieuwd hoe het met je kindje gaat? Je kunt de hele dag door in mobiel contact blijven met onze vestigingen. Zo blijven onze kinderdagverblijven persoonlijk, flexibel en laagdrempelig.

Elke dag een feestje

Bij kinderopvang Altijd Lente is elke dag een feestje. Omdat kinderen het meest leren door lekker te doen en te spelen. Activiteiten stimuleren de cognitieve ontwikkeling van je kindje en dragen bij aan taal- en rekenvaardigheid. Daarom zijn onze dagen gevuld met verschillende leuke activiteiten. Van het voorlezen van boekjes tot koken of knutselen. Regelmatig gaan we met de kinderen op pad. Even lekker naar het park, het bos of de kinderboerderij. Soms geven we lessen in muziek, dans en yoga. Deze lessen worden verzorgd door specialisten.

Geen dag hetzelfde

Bij Altijd Lente in Breda is geen dag hetzelfde en spelen we in op de behoeften van jouw kindje. Hoe ziet een dag bij Altijd Lente er ongeveer uit?

Brengen en halen

Kinderen kunnen gebracht worden tussen 07.00 uur en 09.00 uur. Je kunt je kindje weer ophalen tot 19.00 uur. Hoe laat je precies komt, maakt niet zoveel uit.

Snacks en maaltijden

Voor de peuters en de oudere kinderen hebben we vaste tijden voor snacks en maaltijden. Om 10.00 uur genieten we samen van een ochtendsnack en om 12.00 uur lunchen we met z’n allen. Rond 15.00 uur is het tijd voor een gezamenlijke middagsnack. Voor baby’s geven we voeding op verzoek of volgens een schema dat overeenkomt met hun behoeften.

Slapen

Bij Altijd Lente hebben we een vastgestelde middagslaap rond 13.00 uur ‘s middags voor de oudere kindjes. Baby’s slapen lekker op hun eigen schema. Hoe vaak dat is, is helemaal afhankelijk van hun persoonlijke slaapbehoeften.

Video Interactie Begeleiding

Bij Altijd Lente maken we een start met Video Interactie Begeleiding (VIB). Met behulp van beeldmateriaal en een gecertificeerd pedagogisch coach kijken we op microniveau naar de verschillende groepen. Hoe reageert jouw kind in bepaalde situaties? Waar staat jouw kind in zijn of haar ontwikkeling? Wat is zijn of haar behoefte? Dat zijn vragen die tijdens de VIB naar voren komen en ons meer inzicht geven in jouw kindje en ons eigen handelen.

Omdat we het erg belangrijk vinden om zorgvuldig om te gaan met het beeldmateriaal als de privacy van jouw kindje, gebruiken we de beelden uitsluitend voor interne trainingsdoeleinden. Daarna worden de beelden verwijderd. Mocht je liever niet willen dat jouw kindje gefilmd wordt, dan hebben wij daar alle begrip voor. Wij zorgen dat je kindje niet op beeld komt te staan.

Heb je een vraag?

Heb je vragen over Altijd Lente of wil je een rondleiding boeken in een van onze locaties? Neem dan snel contact met ons op.