Spring naar content

Altijd Lente
Parkstraat

Welkom op de Parkstraat

De Parkstraat is ons derde kind. Door toenemende vraag naar kinderopvang in Breda-Zuid openden we deze vestiging in 2020. Het is onze kleinste vestiging en biedt ruimte aan 16 kindjes. Voor het pand is voldoende parkeergelegenheid. Wil je een rondleiding? Daar maken we tijd voor natuurlijk!

Meestgestelde vragen

Alle kinderen bij Altijd Lente Kinderopvang krijgen voeding (naar behoefte en in overleg) wat wij bestellen bij albert.nl. Dit is dagelijks vers fruit, bij de lunch brood met (room)boter, hartig beleg en/of in overleg de tweede of derde boterham met (gezond) zoet beleg, als drinken water of halfvolle melk. Als snack gaat rond 15.00u een bord met veel groenten rond waarvan de kindjes kunnen kiezen en proeven; maar ook bijvoorbeeld; een hard gekookt ei, olijven, worstje, kaasje, mozzarella, soepstengel, paprika, wortel, tomaat, komkommer etc. Je kan zelf aangeven wat je jouw kindje wel of niet wilt laten eten. Gedurende de dag bieden we veel water aan.

Tijdens een bijzondere gelegenheid kan het zijn dat de kindjes bijvoorbeeld een smoothie, knakworstjes, pannenkoeken, yoghurtdrink of ijsjes krijgen. Wij proberen echt op te letten dat de kindjes niet teveel suiker binnen krijgen. Als toetje krijgen de kinderen kwark of yoghurt. Heeft jouw kindje allergieën of een dieet of heb je andere wensen, kun je dit uiteraard aangeven op het intakeformulier of bij één van de juffen. Het brood halen wij bij Bakkerij van der Kleij aan de gaffelstraat www.bakkerijvanderkleij.nl en het fruit en groente wordt bij ons geleverd door de groenteboer van Kekem Fruit www.vankekemfruit.nl

Potjes fruit of groente neem je zelf mee totdat je kindje met de pot mee eet. (ongeveer 1 jaar)

Voor kinderen vanaf ongeveer één jaar bieden we een dagverse warme maaltijd en toetje (flexibel) aan. Wil je graag dat jouw kindje bij ons mee-eet? Geef dit dan aan bij de juffen Dan kunnen jouw kinderen ook mee-eten. De warme maaltijd wordt om 16.30u aangeboden. Omdat wij tot 18.30u open zijn en kinderen rond 16.00u trek beginnen te krijgen, bieden we deze service aan. Wil je jouw kindje graag met de lunch warm laten eten? Dat kan! Dat is om 11.30u, geef dit dan door aan de juffen.

De dagverse warme maaltijd en het toetje worden aangeboden voor een meerprijs van €4,41 door Herbs & Spices www.herbsenspices.nl. De maaltijd wordt flexibel aangeboden. Als je aan hebt gegeven dat jouw kindje met ons mee-eet gaan wij er vanuit dat deze in principe altijd mee-eet. Kom je een dagje niet of kom je eerder halen, geef dit dan voor 9.00u door op de groep, dan kost de maaltijd je niets.

Na het einde van de maand word je gefactureerd voor de genoten maaltijden.

Jazeker, de Ginnekenweg en de Wilhelminastraat hebben beide een buitenruimte achter het pand van ongeveer 100 vierkante meter. Op de Wilhelminastraat hebben we in de tuin een vaste zandbak, een speeltoestel en een gedeelte overdekt zodat we altijd buiten kunnen spelen. Op de Ginnekenweg hebben we achter het pand een zandbak en tevens een extra tuin van 240 vierkante meter aan de voorzijde van het pand met twee speeltoestellen. Op de Parkstraat hebben we een tuin van 60 vierkante meter waar we maar met 1 groepje gebruik van maken. We kunnen dus op alle vestigingen naar hartenlust buitenspelen!

Ja, het is momenteel weer heel druk in de opvang. Schrijf je dus op tijd in om op de wachtlijst te komen. De planning is altijd onderhevig is aan een hoop veranderingen. Zodra wij mogelijkheden zien in de planning, nemen wij contact op voor een rondleiding.
De plaatsing van een kindje wordt bepaald door de datum van inschrijving, de ingangsdatum, de gewenste dagen en het geslacht en de leeftijd van het kind ten opzichte van de groepsindeling.
Ouders die al klant zijn of personeel hebben voorrang in de planning.

Altijd Lente Ginnekenweg heeft een Oudercommissie bestaande uit Suzanne Koetsheid; mama van Fien, Anna en Sammie en Madeleine de Boer – Kooyman; mama van Frederique en Hugo.

Altijd Lente Wilhelminastraat heeft een Oudercommissie bestaande uit Brechje Noppen; mama van Laurens, Olivier en Robin en Stefanie Maenhout; mama van Loren en Ines.

Altijd Lente Parkstraat heeft een Oudercommissie bestaande uit Simone Smits; mama van Mila en Emma van der Stel; mama van Luc.

Wil je meer weten over de Oudercommissie of je aanmelden, mail dan naar info@altijdlentekinderopvang.nl

Jazeker, wij proberen halfjaarlijks een Thema avond te organiseren omtrent een opvoedingsonderwerp of een filmavond waarin de ouders een dag binnen Altijd Lente kunnen zien. Tevens komt Sinterklaas op locatie waar alle ouders bij mogen zijn, houden we een nieuwjaarsborrel op locatie en vieren we dat de lente is begonnen met een borrel bij Oncle Jean.

Ja, de prijzen die Altijd Lente Kinderopvang hanteert, zijn opgebouwd middels een formule die vakantie, ziekte en vrije dagen in acht heeft genomen. De jaarprijs is verdeeld over 52 weken. Er worden dus achteraf geen dagen in mindering gebracht op de factuur. Je mag je kindje altijd, het hele jaar door, op de dagen die zijn afgesproken, brengen met inachtneming van de vrije dagen volgens CAO Kinderopvang. Je ontvangt ook het gehele jaar door Kindgebonden Budget. Je mag ziekte- of vakantiedagen wel ruilen met een andere dag mits de kind aantallen dat toelaten.

Ja, dat kan mits de aantallen dat toelaten. Normaliter hanteren wij enkel hele vaste dagen omdat de vraag naar Kinderopvang op die dagen zo groot en wij er de pedagogische waarde van inzien. Op minder drukke dagen kunnen we afwijken van ons “hele dagen beleid”. Rustige dagen zijn meestal woensdag en vrijdag; op die dagen kunnen we mogelijk halve of “om de week” dagen aanbieden. Heb je hier behoefte aan, geef dit dan aan op het inschrijfformulier zodat wij kunnen kijken wat wij voor je kunnen doen.

In overleg met de groep en mits de groepssamenstelling dit toelaat, kun je ook (halve) dagen ruilen of extra komen. Zie verder het overzicht Altijd Prijzen voor meer informatie.

Nee, Altijd Lente Kinderopang biedt vooralsnog geen buitenschoolse opvang aan. Heb je hier wel behoefte aan? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier. Zo kunnen wij de behoefte in kaart brengen en kijken naar de mogelijkheden.